Έχω επισκευθεί την Καλαμάτα στο παρελθόν και έμεινα πραγματικά ενθουσιασμένη. Η Καλαμάτα είναι μια πανέμορφη σύγχρονη πόλη που πρωτοπορεί σε όλους τους τομείς: νέες τεχνολογίες στην ενέργεια, την προστασία του περιβάλλοντος, στις καλλιέργειες και στις πολιστικές δράσεις.
Είναι όμορφη πόλη με εξαιρετική ρυμοτομία, φαρδείς δρόμους με δεντροστοιχίες, ωραίες πλατείες, αθλητικές εγκαταστάσεις, μουσεία και πολιτιστικούς χώρους.
Το λιμάνι της Καλαμάτας είναι πανέμορφο, ιδιαίτερα το βράδυ. Τέλος, είναι μια πόλη με έντονη νυχτερινή ζωή.
Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει και το φεστιβάλ χορού που πραγματοποιείται στην Καλαμάτα από το 1995 και κάθε Ιούλιο. Κυρίως για τους λάτρεις του χορού είναι μια μοναδική εμπειρία.
Στα 23 χρόνια παρουσίας του στα Ελληνικά χορευτικά πράγματα και χάρη στην υποστήριξη της τοπικής αρχής καταφερε να κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού νότου, στήνοντας γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία.

Ονόματα πολύ σημαντικών δημιουργών που γράφουν την ίδια ιστορία, την ιστορία του σύγχρονου χορού, εμφανίστηκαν για πρωτη φορά στην Ελλάδα,ενώ ταυτόχρονα φρόντισε για την προβολή και ενίσχυση της ελληνικής δημιουργίας είτε μέσα από την ανάθεση χορογραφικού έργου σε δημιουργούς, είτε μέσα από την ανάθεση χορογραφικού έργου σε δημιουργούς είτε μέσα από τη στήριξη της πειραματικής διάθεσης νέων ομάδων.
Αναπόσπαστο μέρος του φεστιβάλ αποτελούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις που απευθύνονται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου, ενώ στις παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις και οι παραγωγές video dance.
Άλλο πλεονέκτημα για την Καλαμάτα είναι οι πολλές και ωραίες παραλίες σε απόσταση αναπνοής από την πόλη,ανάμεσα τους και η ξεχωριστή παραλία της Βοιδοκοιλιάς.